След 8 години Facebook ще бъде тотално безинтересен

Печалбите на Facebook продължават да падат, снимка: Ройтерс

Печалбите на Facebook продължават да падат, снимка: Ройтерс

Популярната днес социална мрежа, след време ще бъде забравена като Yahoo

Още най-много десетина години потребителите на Facebook ще могат да споделят мнения, впечатления снимки и новини. След този период платформата, която направи един неизвестен младеж милиардер ще загуби своето влияние. Такова е мнението на Ерик Джексън, който е основател на Ironfire Capital, цитиран от CNBC.

Печалбите на Facebook продължават да падат, снимка: Ройтерс
Печалбите на Facebook продължават да падат, снимка: Ройтерс

”След 5 до 8 години Facebook ще го има по начина, по който сега съществува Yahoo“, заяви Джексън. „Yahoo все още работи, все още е печеливша, все още има 13 000 служители, но в момента стойността й е 10% спрямо онази от пика през 2000 г. Тя на практика е изчезнала“, добави той.

Според Ерик Джексън интернет компаниите са три вида. Първият вид е уебпортал като Yahoo. Както е известно там е събрана много и всякаква информация на едно място. След това са социалните мрежи като Google + и Facebook, а третото поколение са компаниите, които се занимават с мобилни платформи – нещо, което е прекалено трудно за Facebook.

Анализаторът прави сравнение между Google + и Facebook и изтъква, че трудностите, които сега изпитва Google няма да подминат и компанията на Марк Цукърбърг.

През април Facebook признаха за мобилното предизвикателство в документи пред американски регулатор. Все повече хора ползват Facebook от мобилните си телефони и поради тази причина е трудно престоят им в сайта да бъде осребрен и това се отразява негативно върху приходите и финансовите резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.