В България сме живи с най-ниската заплата в ЕС

Невероятно, но факт! Българите получават най-ниското възнаграждение в почти цяла Европа

Да си припомним – членки на Европейския съюз са общо 27 страни. От тези 27 държави България е на дъното с най-мизерната заплата, която възлиза на 4 395 евро за цяла една трудова година. В Дания взимат за същото време и много по-малко труд 58 640 евро на година.

В България сме живи с най-ниската заплата в ЕС
В България сме живи с най-ниската заплата в ЕС

Германия дава на своите работници средно 42 500 евро, Белгия – 43 400 евро, Люксембург – 49 316 евро, Холандия – 45 215 евро, финландците и швейцарците взимат по 40 000 евро. Повече примери не са необходими, тъй като на фона на 6-цифрените суми, които взимат европейците, нашите около 5 000 евро са направо смешни и жалки. Румънците са по-добре от нас, естонците и латвийците – също.

Изводите и изследванията, които са направени в тази насока са плачевни и за останалите показатели, при които отново сме почти на дъното. Не такова е положението с данъците, обаче. В България данъците са ударили почти тавана. Нищо, че всяко ново правителство излиза с различни и ведри обещания в тази насока. Нищо подобно! За всеки лев заплата, който стига до работника, ако работодателят е достатъчно съвестен, той заплаща 1,60 лв. данъци, което направо безумно. Нито едно правителство до сега не направи нищо за промяна на икономическата обстановка, въпреки поетите обещания.

2 thoughts on “В България сме живи с най-ниската заплата в ЕС

  1. На хората, които трябва да си плащат сметките им пука. На теб не ти ли пука?

Добавете коментар