Кой трови рибата в Дунав?

Кой трови рибата в Дунав?

Кой трови рибата в Дунав?

Според румънски рибари причина за екологичната катастрофа е е неизвестно засега растение

Заради растението, което никой не знае нито какво е, нито откъде е дошло, местните въдичари не влизат във водата, тъй като то било причина за огромните обриви, с които се покривало тялото, както и за отоците, които се образуват след това.

Кой трови рибата в Дунав?
Кой трови рибата в Дунав?

Румънските медии информират, че растението предизвиква и масова смърт сред рибите. Хората, които живеят край румънския бряг на Дунав имат за основен поминък риболова. Сега те се страхуват да влизат във водата, заради неприятните поражения, които нанася водното растение, както и да консумират риба, защото не се знае дали тя не се е хранила с него.

Хората си мислили в началото, докато гледали огромните обриви, че най-вероятно това са ухапвания от комари. Но според един рибар, който от 30 години ловял риба по румънските брегове, колкото и мутирали да били насекомите, те не можели да предизвикат толкова много и така големи обриви.

Местните жители вече са кръстили неизвестното природно явление „бича глава“. От „нападенията“ на отровното растение са пострадали и почиващи по тези места туристи, съобщава БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.