Риболов в училищата – една добра инициатива

Риболов в училищата – една добра инициатива

Риболов в училищата – една добра инициатива

Винаги е хубаво, когато децата са сред природата и могат да научат нещо ново и полезно

При всички положения е по-добре учениците да изучават нещо толкова приятно и разпускащо като риболова, вместо да се шляят безцелно по улиците. Така има вероятност тези деца да станат след време съвестни хора, които ще пазят и обичат природата. Хора, които ще разберат, че е много по-лесно да опазиш нещо, отколкото да го построиш наново. А както вече сме разбрали, природното богатство не може да се възстанови, нито да се направи такова, каквото е било.

Риболов в училищата – една добра инициатива
Риболов в училищата – една добра инициатива

Преди няколко дни стана ясно, че едно училище в Панагюрище е въвело в програмата си уроци по риболов. Така учениците имат възможност да се запознаят с историята на този красив спорт, както и да научат някои полезни техники и тактики, които в бъдеще ще ги направят добри и съвестни риболовци.

Училището се казва „Проф. Марин Дринов“ и оттам информираха, че вече имат доста запитвания и молби от други училища в страната, които искали повече подробности за риболовната методика.

Преди време дори се проведе състезание и сред 20-те ученици, възпитани да пазят подводния свят и да се борят с бракониерите, първото място грабнал тийнейджърът Иван Обретенов. Паралелно с риболовното школо край Пазарджик с ученици в неравностойно положение работят стопаните на водоема „Мини Черно море“ и техни колеги и приятели, информира ни „Стандартнюз“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.