Днес риболовците по света празнуват

Световният ден на риболова се отбелязва от 27 юни 1985

Празникът е факт още от 1984 година, когато се е провела Международната конференция по регулиране и развитие на риболова.

Жените, които разбират от риболов са малко, но качествени
Жените, които разбират от риболов са малко, но качествени

Знайно е, че риболовците са една доста голяма общност по света. Риболовът отдавна вече не е само средство за поминък, но и хоби, което при повечето хора по-късно се превръща в страст. Онези, които споделят тази страст имат възможността да празнуват своя празник само няколко седмици след като уловът е разрешен официално. Някои казват, че на днешния ден слуката ще бъде доста голяма.

Не знаем дали представителите на спортния и любителския риболов у нас ще го отбележат подобаващо с масови посещения на язовирите, реките и бреговете край Черно море, тъй като е средата на седмицата. Убедени сме, че днешния ден е отбелязан в календарите на доста хора, които не само днес ще си пожелаят големи риби и наслука.

Тук е мястото да напомним, че освен да се наслаждаваме на този прекрасен спорт трябва и да пазим природата, за да може по-дълго време да се радваме на пълни живарници.

В Европейския съюз общата политика в областта на рибарството е в процес на важна реформа. Затова днешният празник трябва да служи като допълнително напомняне и настояване за преход към устойчиво развитие в областта на рибарството, за да можем да ползваме този ресурс и в бъдеще.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.