15 000 000 премия за златната Ивет Лалова

Нашето момиче не успя да се класира за финала на 200 метра

Само преди дни лекоатлетката Ивет Лалова влезе в историята като първата българка европейска шампионка на 100 м.

15 000 000 премия за златната Ивет Лалова
15 000 000 премия за златната Ивет Лалова

В Хелзинки тя спечели златен медал и изправи на крака публиката на Олимпийския стадион в столицата на Финландия. По време на награждаването Лалова не успя да задържи сълзите си. Минути след това феновете на симпатичната спортистка бяха уважени с автографи и снимки, като въпреки умората и напрежението Лалова обърна внимание на абсолютно всеки, който беше дошъл да я поздрави.

Освен феновете в Хелзинки и целият български народ, поздрави на спортистката изпрати и Председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Тя пожела на Ивет Лалова спечелването на първата за България европейска титла в спринта на 100 метра за жени да бъде последвано от нови успехи на престижни международни състезания.

Освен официалните поздрави, Ивет лалова ще получи и финансова премия. Новината днес е, че министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков е изпратил поздравителен адрес на Ивет Лалова за златния й медал от европейското първенство в Хелзинки. Сприньорката ни ще получи премия от 15 хиляди лева от министерството.

До този момент Ивет е получавала 700 лева месечно възнаграждение, които от следващата година ще станат 1200 лева.

Добавете коментар