Риба хапе хора в американско езеро

Риба хапе хора в американско езеро

Риба хапе хора в американско езеро

Нарочената за човекоядец твар носи екзотичното име паку

Очевидци докладват пред сайта „Хъфингтън пост”, че в езерото Лу Йегер, което се намира в щата Илинойс е забелязана риба, която има учудващо големи зъби и челюст, която наподобява тази на homo sapiens.

Риба хапе хора в американско езеро
Риба хапе хора в американско езеро

Рибата тежи само 25 килограма, но за сметка на това е доста агресивна. В началото на юни любител-риболовец съобщил, че в същото езеро е уловил пираня. Това накарало да бъде по-внимателен и той решил да хврли плувката, за да види дали действително на езерото има пирани. Джим Колдуел, както било името му, занесъл хванатата от него риба в Департамента по природните ресурси в Илинойс, където тя била идентифицирана като паку

Различни хора започнали да докладват, че само преди няколко дни са видели същата риба, само че на друго място в езерото.

Въпреки това, надзирателят Колдуел уточнил, че той продължава почти всеки ден да плува в езерото и не е бил обект на нападение. За сведение трябва да отбележим, че макар и нарочени за месоядни, рибите паку се хранят със семена и ядки, обичат да похапват и водни растения, както и охлюви. Учени биолози са изтъкнали, че те не представляват сериозна заплаха за хората.

Но въпреки това хора, които живеят в Папуа и Нова Гвинея докладват, че безопасната уж риба изобщо не е безопасна. Американският рибар Джереми Уейд казва че рибите паку са известни с това, че отхапват тестисите на хора, намиращи се във водата.

Миналата година Уейд посочи, че по данни на местни жителидвама рибари са починали от загуба на кръв след като „нещо” във водата е отхапало техните тестиси. Уейд е убеден, че „виновникът” е именно рибата паку, която е известна, че има зъби, подобни на човешките. В същото време рибарят уточни, че нападенията срещу хора не са често явление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.