Ще има световна среща на спортния риболов в Бургас

Световното първенство по спортен риболов почти със сигурност ще се проведе в Бургас

Вече е налице проект за провеждане на Световно първенство по спортен риболов в Бургас. Новината идва директно от Янко Янков, който е от Асоциацията за опазване на околната среда в Бургас. През следващата година морският град ще посрещне професионалистите в спортния риболов от цял свят. Но за да се случи това първо трябва да бъде приет новият закон за рибарство и аквакултури, който ще влезе в пленарна зала следващата седмица.

Ще има световна среща на спортния риболов в Бургас
Ще има световна среща на спортния риболов в Бургас

Седем членове, заедно с Янко Янков, които работят за неправителствени организации в града получиха днес служебни карти като доброволци към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Тези документи са им необходими за да могат качествено да се борят с бракониерството и бяха официално връчени от изпълнителният директор на ИАРА Драгомир Костадинов.

Така представителите на неправителствените организации, заедно с инспекторите от ИАРА ще могат да осъществяват съвместен контрол в борбата с бракониерството. По този начин доброволците ще имат възможност да се легитимират и ще направят участието и правомощията им в контролните проверки на Агенцията съвсем законни.

„Вече е крайно време да бъде прекъсната връзката между тези, които вадят риба и търговците“, за това апелираха днес представители на ловно-рибарските дружества в областта.

Участниците в срещата изразиха опасенията си, че ако не бъдат взети мерки за запазване на рибните култури в морето и езерото Мандра и Вая рибата е на път да изчезне напълно.

„Агенцията в Бургас е най-добрата в страната. Тук за близо 6 месеца е хваната толкова много бракониерска мрежа и риба, че действително изместването на Националната агенция е заслужено“, коментира пред „Дарик“ Драгомир Господинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.