Крадлива акула отмъква улова на рибар (ВИДЕО)

Китова акула

Китова акула

Китова акула намерила лесен начин да си осигури малки, свежи рибки

При това – без да полага кой знае какви усилия. Удивителните кадри са доказателство за това колко интелигентна и изобретателна е китовата акула. Тя краде рибата направо от рибарската мрежа!

Китова акула
Китова акула

Знайно е, че китовата акула е една от най-големите риби в световните океани. Сега тя доказа, че е и една от най-умните и изобретателни твари, населяващи моретата. За първи път видеото е публикувано в Conservation International публикува видеото. На него ясно се вижда колко интересно се самообслужва хитрата акула.

Случката се разиграва във водите около Индонезия и показва как акулата се е научила буквално да изсмуква рибата от малките дупки на мрежата.

Но това не е съвсем безопасно за водните гиганти. Рибите обикновено плуват в мрежата и така попадат в капан. Понякога, но не винаги, водолазите скачат, за да спасят послушните същества.

Китовите акули са топлолюбиви същества и могат да се открият из тропическите морета по света, без Средиземно море. Предпочитанията им като храна са планктони и малки рибки. Размерите им достигат до 40 метра дължина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.