Жена лови риба, акула й изкарва акъла (ВИДЕО)

Хищната риба вдига адреналина на дамата с въдица в ръка

Някои лаици казват, че най-добре било да ловиш риба на водоем, който не е пренаселен от други рибари. А ако сам замяташ въдицата на на място, където няма кой друг да те притеснява, то това означава, че си открил истинското място и начин за релакс. Подобни положения са спорни, особено когато във водите дебнат изненади като тази, която може да видите на видеото

Жена лови риба, акула й изкарва акъла
Жена лови риба, акула й изкарва акъла

Сара Брейм е американка, коятъо обича да разпуска точно така. За своите спокойни риболовни излети тя е избрала Южно калифорнийски воден канал.

Както е видно от филмчето, Сара прави онова, което всеки риболовец обича да прави – хваща риба и доволно започва да навива макарата.

И точно в този момент се появява конкуренцията в лицето на разтворила челюстите си акула. Хищникът явно е решил, че така ще може без особени усилия да се сдобие с нещо вкусно за хапване. Само за сведение – жената с въдица може и да е жена и да се стряска от нищо, но въпросната акула има сила на захапката достигаща до 567 килограма. Тя е от вида на бичите акули и със сигурност ще остави трайни спомени, които рибарката Сара доволно ще разказва на деца и внуци.

Бичите акули обичат изненадите. Заедно с голямата бяла и с тигровата акула, бичата е сред трите вида, които най-често нападат хора.

Появата й в сладководен басейн не трябва да учудва никого, защото за разлика от повечето видове акули бичата обитава както солената, така и сладката вода и често навлиза в реките.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.