В жегата ограничавайте престоя край язовирите само в късните следобедни часове

Поне до края на седмицата ще е жега

По-ранобудните риболовци може да замятат и рано сутрин

Поне до края на седмицата ще е жега

При всички положения в така създалата ситуация ще е най-добре да сте на хладно и закрито място в часовете от 11:00 до 17:00. температурните рекорди от вчера, когато в Русе бяха измерени 43 градуса, сигурно ще бъдат подобрени днес и през следващите дни. Така очакваното захлаждане се очаква едва в края на седмицата, ако не го отложат пак…

Ако отпуската ви съвпада с горещите дни, задължително взимайте мерки, когато сте край водоема. Чадъри, сенници, леки дрехи, вода за пиене – това са все неща, за които не е необходимо да напомняме. Хубаво е да сте закусили обилно преди риболова, а край водоема да се разхладите с някои и друг плод или студен айран. В никакъв случай обаче не бива да допускате да се дехидратирате. Така или иначе в горещините рибата не е толкова активна и слиза в по-дълбоките слоеве на водоемите.

Не е добре да застанете край язовира без задължителния репилент. Ако имате алергия към ужилване от пчели или оси носете със себе си винаги предписаното от лекар лекарство, което ще ви защити от алергичен шок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.