Ново доказателство: Холандия недолюбва българите

Според холандските рекламодатели за целта на продажбата може да бъде използвано абсолютно всичко

Една реклама предизвика ожесточени дискусии в сайта за видео споделяне youtube. Видеото е дело на рекламната агенция TBWA от Айндховен. Краткото филмче е заснето за нуждите на компанията Fluke, която произвежда електроника и електронни устройства. По-голямата част от него спокойно може да бъде квалифицирана като подигравка с българския спорт в най-чист вид. В клипчето се разказва за един български щангист, който решава да участва в състезание по скокове във вода.

В началото на рекламата се вижда един здравеняк, който всъщност е щангист и се казва Демитър Гладонов (Demitar Gladonov). Щангистът се приготвя вдигане на тежести. Смед секунда обаче става ясно, че той всъщност ще скача в басейн.

След „изпълнението“ коментаторът казва, че опитът е бил брилянтен, и добавя, че в България сигурно ще има невероятно празненство по случая.

Краят представлява следният рекламен слоган: „Нуждаете се от повече сила и гъвкавост? Само Fluke може да комбинира успешно и двете.“

След като клипчето беше публикувано в youtube под него се бяха изказали доста гневни коментатори, които определят единствения плюс на рекламата – все пак холандците знаят в кой спорт сме най-добри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.