Младейте и бъдете спокойни с бира!

Младейте и бъдете спокойни с бира!

Спазвайте здравословната доза и ще се чувствате млади и уравновесени, откриха учени

Младейте и бъдете спокойни с бира!

В бирата има съставки, които забавят процеса на стареене и гонят стреса. До този извод са стигнали след няколко изследвания учените от Института по криобиология и хранителни технологии в София. Най-после и нашите учени да направят едно полезно и добро откритие, което пряко засяга обикновените хора. Ако се пие в премерени количества ( до литър за мъжете и по една нормална бира за дамите) кехлибарното пиво носи големи здравословни ползи за организма. Доказано е, че точната доза бира намаляване на общата смъртност с 10-20 на сто.

Според учените една от основните причини за това е наличието на изключително полезната, но много рядка молекула никотинамид рибозид (Nicotinamid ribosid). Това полезно нещо се съдържа и в млякото, но знайно е, че големите хора не консумират чак толкова много млечни продукти, затова е добре да си го набавят и чрез бирата.

И така, ако ходите редовно за риба, ако не пиете повече от литър бира на ден, ако хапвате плодове и зеленчуци ще прибавите едни 14 години към вашата реалната календарна възраст, отбелязват изследователите.

И не на последно място – пивото не съдържа мазнини и холестерол, а съдържа лесно усвояеми захари и по-бавно усвояеми декстрини. Това го прави естествена част от здравословната диета за отслабване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.