Рибената чорба на кмета на град Елена събра овациите в Каварна

снимка: Община Елена

Миденият фест завърши, остават само хубавите спомени за вкусните гозби, които се сготвиха тази година

 

снимка: Община Елена

Отбелязахме началото на феста с подробности за това какво е сготвил Цонко Цонев. Кметълът остана верен на себе си и предложи на журито паниран лаврак, който местни рибари бяха уловили специално за случая. Рецептата е оказа стара каварненска рецепта, а крайният резултат наистина си заслужаваше усилията.

След него се изяви кмета на град Елена. Инж. Дилян Млъзев направи истинско шоу пред публиката и гостите, които мощно го аплодираха на тазгодишното издание на „Миден и Рибен фест 2012″ в Каварна.

Инж. Млъзев взе участие заедно с колегата си от Дряново д-р Иван Николов. Както вече писахме, старт на феста даде именно надпреварата между тримата, като тази година изненадата беше, че и тримата градоначалници получиха награда.

Пърженият шаран на д-р Николов сигурно ще се помни до следващото издание, което пак ще бъде през септември.

Кметът на Елена инж. Млъзев изненада присъстващите с рибена чорба по еленски. Наобиколен от журналисти и граждани, той невъзмутимо режеше моркови, слагаше подправки и разкриваше тайните на рибената чорба. Според инж. Млъзев чорбата се консумира задължително с еленска сливова ракия. За късмет той пусна камъче от реката, от която е уловена мряната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.