Щайга спаси рибар от ледените води в Аляска

Начинаещ рибар намери начин да оцелее във вода с температура 8 градуса

Лодката на младия риболовец потънала и той преплувал доста голямо разстояние с пластмасова щайга. Райън Харис е на 19 години, но вече е готов за Сървайвър. Той бил спасен от хеликоптер от развълнувалия се Тихи океан близо до град Ситка, пише британският таблоид „Дейли мейл“

Младежът не бил сам в лодката. Заедно с него бил и негов приятел, който бил открит жив на няколко километра западно от мястото на корабокрушението.

И двамата смятат, че са ужасни късметлии, тъй като са се спасили след като са скочили от 28-метрова алуминиева лодка в ледената вода с температура 8 градуса.

Според шефа на Планинската спасителна служба в града Дон Клутинг е направо невероятно това, че и двете момчета са спасени и че не са се удавили или измръзнали в ледените води на океана. Факт е, че младоците били силно мотивирани да продължат живота си. И двамата не са се притеснявали толкова за своя собствен живот, колко за този на приятеля си.

Инцидентът се случил изведнъж и рибарите нямало как да изпратят сигнал за помощ. Търсенето било организирано от сушата, след като техни приятели звъннали на планинската служба обезпокоени и притеснени за Райън и Дон. Мъжете били на риболов за сьомга, когато ги сполетял проблем с хидравликата на лодката. Той бил отстранен, но малко след това голяма вълна обърнала лодката им. Щайгата, която се оказала спасителна, всъщност служела за събиране на рибата.

Добавете коментар