Рибар беше спасен от акула

Рибарят е баща на шест деца и твърди, че сега не би бил жив, ако не е била акулата, която му показала пътя към спасението

Името на злощастника е Тоакай Теитой. Той преживял три месеца в океана, сам, на паянтова дървена лодка, в която имало много малко храна и почти никаква вода. Онова, с който рибарят утолявал жаждата си, падало от небето. Късметлията твърди, че единственото нещо, което му давало сила през тези дни били молитвите и вярата, че отново ще види децата си.

15 седмици прекарал във водната шир Токай и накрая бил спасен от голям кораб. За да се случи това, виновна била една 6-метрова акула, която буквално го изпратила към големия плавателен съд. На 11 септември той бил събуден от нещо, което блъскало корпуса на лодката му. Това била хищната риба, която в буквалния смисъл му показала пътя към спасението. Ето какво разказва рибарят.

Акулата ме направляваше към големия рибарски плавателен съд. В един момент погледнах и можех да видя в далечината нюансите на кораба. По-късно и част от екипажа, който ме гледаше с бинокъл.“

След като той щастливо поел курс към кораба, акулата изчезнала така внезапно, както се била появила.

В лодката Токой не бил сам. Той отишъл да лови риба заедно с брат си, но той починал. Те се връщали от специална церемония към техния остров Майана. Обикновено пътуването към острова траело около 2 часа, но двамата с брат му заспали в лодката.

Така се отклонили, а в лодката имали само храна и малко вода. Тоакай оцелял благодарение на дъждовна вода и риба. Здравето на 52-годишния му брат обаче се влошило и няколко месеца по-късно – на 4 юли той починал от дехидратация, пише inews. След случилото се рибарят споделя, че никога повече няма да се качи на лодка.

Добавете коментар