Републиканското засенчи Европейското в Пловдив

Републиканският турнир, който се проведе на Овчарица миналата седмица, засенчи Европейското първенство в Пловдив

Уловите на риба бяха колосални. В турнира взеха участие 23 отбора от цялата страна. Като изключим факта, че поради липса на място разстоянието между състезателите беше 7 метра, а по правилник трябва да е 10 турнирът мина идеално. Риба имаше много и първите места в някои сектори надминаха 10 килограма. Тази година времето беше благосклонвно и двата дни бяха изключително тихи и топли. Риболовът премина изцяло на “Английски”, тъй като водата в езерото е доста топла и рибата държи дълбочина около 6 метра.

Единственият проблем, който помрачи турнира, беше, че организаторите не се бяха погрижили за спането на състезателите. Наложи се отборите да пътуват кой до Гълъбово, кой до Нова Загора и всеки ден да се пътуват по 60 километра. Неприятно.

В края на състезанието бяха подадени две контестации. Състезател от отбора на Стара Загора след подаден сигнал за край на състезанието вади риба от водата и я пуска в живарника. След направената му забележка взема риба от живарника и я пуска обратно. Съотборниците му обаче оспориха контестацията и заявиха, че ще сезират федерацията за това, че състезанието не е проведено по правилник, визирайки разстоянието между състезателите по време на турнира.

Освен това Главният съдия Иван Димитров най-после вкара в действие правилника за задължителните медицински свидетелства на състезателите. Непредставилите такива не бяха включени в крайното класиране.

След оспорвана борба крайното класиране протече в следния ред:

Индивидуално мъже:

1.Наско Боянов, ФилСтар
2.Юрий Пейков, Фил Стар
3. Петър Петров, Доктора, Маяк-Бургас
4. Васил Колев, София Север
5.Русеин Русенов, “Светослав”

Отборно мъже

1. Фил Стар
2.Маяк Бургас
3.София-1

При жените Албена Ангелова от ЛРД “Сокол”-Пловдив отново размаза съперничките си с уникалните 14,860 кг риба. Втора и трета останаха Валя Генова и Мариета Бояджиева, и двете от Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.