Глупостите на федерацията от 2002 година

Интервю с Румил Лачев

– Г-н Лачев, има ли окончателен вариант за спортния календар през тази година?

– За този спортен календар се изписаха много глупости. Имаше два проекта, но ние ги отхвърлихме.
Според първия проект трябваше да се ползва старият принцип от миналата година. Вторият проект предвиждаше България да се раздели на четири зони. Във всяка зона да има по един турнир, полуфинал и финал. Този вариант също отпадна.

Глупостите на федерацията от 2002 година
Глупостите на федерацията от 2002 година

Окончателният вариант е България да бъде разделена на 6 зони.
Северозападна яз. ”Огоста”
Централна-северна яз. ”Сопот”
Североизточна яз. ”Цонево”
Югозападна яз. ”Лобуш”
Централна-южна Гребен канал ”Пловдив”
Югоизточна яз. ”Мандра” – Бургас

Предвидено е зоналните първенства да бъдат на 1-2 юни. От всяка зона първите пет отбора ще отидат на полуфинал, който ще се състои на Гребния канал в Пловдив от 5 до 7 юли. 15-те отбора от полуфинала ще отидат на финала, който ще се проведе на яз. “Мандра” – Бургас, на 14-15 септември.

– Какъв е смисълът да се разделя България на зони, когато няма толкова отбори в страната?

– Точно това е идеята. Да се създадат нови отбори, които да идват на състезания. Още повече, че Федерацията се издържа от членския внос на ловно-рибарските дружества, а, както знаете, по новия закон не е задължително членуването в тях. Така Федерацията няма финансова възможност да организира повече състезания. Все пак имаме бюджет, който не можем да надвишаваме.

– По каква схема ще става точкуването за Националния отбор на страната и кой ще представя България на клубното световно първенство?

– На световното на клубовете ще отива отборът, който се класира първи на финала, т.е. на яз. “Мандра”. За Националния отбор точкуването ще бъде от финала и полуфинала.

– Но по тази схема състезанията остават много малко?

– Не е така. Освен определените три турнира, в календара са включени още два турнира на яз. “Огняново”, които ще се проведат на 26-28 април и на 20-22 септември. През август ще се организира един турнир за ветерани на яз. “Троян”. Нова Загора и Ямбол са дали заявки за турнири, а има още 5-6 свободни дати.

Добавете коментар