17 души премериха сили на яз. Жребчево

На 03.09.2006 на язовир “Жребчево” се проведе състезание за купа “Сивен”

То беше организирано от риболовен магазин “Сивен” (Пенко Стоянов), представител на фирма “Алем” за Сливен. Турнирът протече по всички правила на състезателния риболов на плувка и продължи три часа и половина.

Сборният пункт беше около 6:30 на известното място “Боклука”, което е едно от малкото места с равностоен бряг. За жалост водата в язовира е доста ниска в момента и от традиционните дълбоки брегове нямаше и помен. Основната дълбочина за всички бе около 3 метра. Дълбочината беше еднаква както на щека, така и на мач, затова повечето акцентираха върху риболова на щека.

Организаторите се бяха подготвили за голям брой участници, но в крайна сметка се събраха 17 души. Освен традиционните участници от Сливен участие взеха и гости от Габрово и Нова Загора.(впоследствие представили се много добре)

Ето списък на първата десетка :
1. Пламен Петров – 2670 г
2. Диян Генчев – 2275 г
3. Митко Апостолов – 1870 г
4. Симеон Симеонов
5. Павел Гигов
6. Боян Симеонов
7. Мариян Маринов
8. Пенко Стоянов
9. Ванко Монев
10. Георги Николов

Като цяло се получи едно много трудно състезание с много малко риба. В последния половин час се дръпнаха няколко по-едри риби, които бяха определящи за крайното класиране. Разликите бяха много малки. За сравнение аз се класирах на 11-о място с 1270 г, което показва, че в 600 г се вместиха 7 души.

Като заключение мога само да кажа, че ораганизацията бе на много високо ниво, за което лично искам да благодаря на всички, които бяха подготвили състезанието.

Много съм доволен, че се запознах с колеги от форума “Фишинг мания”, с които не бяхме се виждали (Мариян и Божидар Иванов). Прекарахме много добре и се надявам скоро пак да се видим. Поздравления на победителите и на всички, които са болни на тема “риба”.

Каре
Краси Върхара не участва в състезанието. Пред репортер на вестника Върхи заяви, че имал ужасно много работа, понеже правел ремонт. Това обаче не му попречи да отскочи за два часа до брега и да понаблюдава как се движат нещата. Според риболовци от Нова Загора Краси се притеснявал да не се изложи и затова предпочел да си остане в къщи.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.