Митко Шивача за трета година шампион на „Спортен риболовец“ 2006

Митко Шивача за трета година шампион на "Спортен риболовец" 2006

Митко Шивача за трета година шампион на "Спортен риболовец" 2006

44 души уважиха състезанието независимо от проливния дъжд

Спонсори на турнира

“Вест Къмпани” ЕООД – Веселин Куюмджиев
“Ал Фишермен” ООД – Александър Николов
ЕТ “Интерфиш” – Йордан Софков
“Всичко за риболова” ООД – Десислав Пирков и Мариела
“Баумекс” ООД – Димитър Маджунов
“Интерфиш” ООД – Вуйчо Дебелия
“Булит 2000” ООД – Тодор Просеников
Риболовен магазин “При Митко” – Димитър Андонов-Къдравия
Риболовен магазин “Промикс” – Наско Боянов и Румен Панов-Карфицата
“Майсторски риболов” ООД – Ивайло Христов

Шестият турнир „Спортен риболовец“ се проведе и тази година на язовир „Бодрово“. Превърналото се в традиционно състезание се състоя на 8 октомври. Мероприятието беше уважено от състезатели от цялата страна, както и от любители риболовци.

Митко Шивача за трета година шампион на "Спортен риболовец" 2006
Митко Шивача за трета година шампион на "Спортен риболовец" 2006

Надпреварата протече по правилата на ЦИПС – риболов на плувка с една въдица във водата, а продължителността на състезанието беше четири часа.

Язовир „Бодрово“ е известен язовир, който се държи под аренда и има доста риба. Тази година организаторите се бяха погрижили условията да бъдат съвсем равностойни и миналогодишният сектор, където се ловяха дребни костурчета, бе изолиран. Нямаше ги също така и големите амури. Масовата риба, която се лови по време на тренировката, бяха шаранчета от 200 до 300 г и няколко по-едри – до 1.5 кг.

На самата тренировка се ловиха съвсем малко риби, което доста обезсърчи голяма част от участниците. Освен това дойдоха да тренират съвсем малко хора.

Денят на състезанието започна с неприятен дъжд, който не спря до самия край.

След тегленето на жребия състезателите започнаха да заемат местата си. Секторите бяха разположени на стената и от двете й страни.

Малко след началото на подготовката пристигна и екип от старозагорската телевизия „Булсатком“, за да отразят състезанието. Явно обаче рибата вече се беше успокоила и започна да кълве активно. Митко Шивача, който предварително си беше дал заявка да вземе за пореден път купата, улови първия шаран минути след старта. Като цяло на стената се хвана доста риба, но и в другите сектори тази година имаше интересни резултати, като уловите достигнаха до 7-8 кг. Много добре се отчете секторът след стената, където в залива излезе доста риба.

Състезанието стана перфектно, като изключим проливния дъжд, който ту усилваше, ту намаляваше, но не спря да вали. Телевизионните журналистки и операторите станаха вир-вода, за което получиха специална награда от организаторите. Изказваме специални благодарности на арендаторите за това, че ни приютиха във фургона, запалиха печката и ни спасиха от мокра смърт.

Докато организаторите и телевизионерите хапваха чудесно изпечен шаран, повечето състезатели ловяха риба. Някои от риболовците и тази година заложиха на мача, а той определено се оказа печеливша тактика, особено в сектор А.
На няколко пъти журналистките излизаха на дъжда, за да вземат интервюта от участниците, като с изключително дар слово се отличиха бат’ Марчо от „Маяк Бургас“ и Ивайло Христов от „Майсторски риболов“.

Минути след началото на състезанието вече беше ясно, че Шивача ще е за поредна година шампион. Той беше строил шараните пред него и те буквално кълвяха на всяко подаване. След няколко риби последва зверско късане и ластикът на Шивача замина, добре че имаше подготвен втори топсет.

Тази година турнирът беше уважен и от Краси Върхара, който традиционно плаче, че няма пари за участие. Върхи пристигна с идеята да лови на мач, но все пак разпъна щеката, която бе на 11 м, понеже на световното първенство успя за пореден път да строши едно от колената. На самото състезание Върхара лови основно на мач, но все пак почака малко и на щека – толкова, колкото да успее да счупи още едно коляно. Независимо от всичко, Върхара е един от най-перспективните български състезатели и успя да се класира перфектно със 7 кг риба.

Благодарим на нашите спонсори, които и тази година уважиха турнира на списание “На плувка и дъно” и в-к “Къде кълве”, като направиха възможно по-голям брой участници да получат предметни награди и по този начин да се защити името на турнира с най-атрактивния награден фонд. Специални благодарности както от наше име, така и от името на състезателите. От своя страна пък ние като организатори трябва да изкажем нашето голямо задоволство от факта, че въпреки неприятното и дъждовно време над 40 участници – състезатели, любители и фенове на риболова, уважиха този турнир. Благодарим ви, приятели, и до нови срещи! Успех в оставащата и още по-голям през новата година и сезон!

Крайно класиране

1. Митко Шивача – 1 н.т. 18.280 г
Купа , медал, 400 лева, фланелка Колмик, влакна – основно и за повод Колмик, куки Колмик, влакно Суфикс, куки Сеймуро и захранка Промикс.

2. Стефан Тенев – 1 н.т. 10.950 г
Купа, медал, 200 лева, фланелка Колмик, влакна – основно и за повод на Колмик, куки Колмик, влакно Суфикс, куки Сеймуро и захранка Промикс

3. Фуат Исмаил – 1 н.т. 8.760 г
Купа, медал, 100 лева, фланелка Колмик, влакна Колмик – основно и за повод на Колмик, куки Колмик, влакно Суфикс, куки Сеймура и захранка Промикс.

4. Пенко Стоянов – 2н.т. 8.860 г
Влакна на Колмик – основно и за повод, куки Колмик, глава за кеп Баумекс, потъващо влакно на Сарфикс, шапка Суфикс, влакно Суфикс, куки Сеймуро и захранка Промикс.

5. Георги Марашев – 2 н.т. 6.780 г
Влакна – основно и за повод на Колмик, куки Колмик, глава за кеп на Баумекс, пръчка спиди за уклей, шапка Суфикс, влакно Суфикс, куки Сеймуро и захранка Промикс.

6. Илия Славов 2 н.т. 5.160 г
Влакна – основно и за повод на Колмик, куки Колмик, шапка Суфикс, влакно Суфикс, куки Сеймуро, влакно Мосела, куки Мустад, влакно Мустад и захранка Промикс.

7. Краси Върхара 3 н.т. 7.710 г
Влакна – основно и за повод на Колмик, куки Колмик, шапка Суфикс, влакно Суфикс, куки Сеймуро, влакно Мосела, куки Мустад, влакно Мустад и захранка Промикс.

8. Диан Генчев 3 н.т. 4.280 г
Влакна – основно и за повод на Колмик, куки Колмик, шапка Суфикс, влакно Суфикс, куки Сеймуро, влакно Мосела, куки Мустад, влакно Мустад и захранка Промикс.

9. Милен Точев 3 н.т. 3.270 г
Влакна – основно и за повод на Колмик, куки Колмик, влакно Мустад, куки Мустад, влакно Суфикс, куки Сеймуро, влакно Аксон, влакно Тектан.

10 Мартин Георгиев 4 н.т. 6.780 г
Влакна – основно и за повод на Колмик, куки Колмик, шапка Суфикс, влакно Суфикс, куки Сеймуро, влакно Мосела, куки Мустад, влакно Мустад и захранка Промикс.

Специални награди:

Награда за най-голяма уловена риба – Митьо Шивача – амур 3,150 кг – специална награда от “Майсторски риболов” ООД – комплект мачова макара “Корморан” и рибарска шапка.
Награда за най-малко риба – Петьо Ангелов – воблер “Корморан”, връчен лично от представител на “Всичко за риболова” ООД – чаровната и лъчезарна Мариела.
Награда за най-малко уловена дребна риба – Тодор Чонов – макара “Корморан” от “Всичко за риболова” ООД, връчена пак от Мариела.
Специална награда за проявено мъжество от екипа на цифрова телевизия “Булсатком” – комплект риболовни аксесоари от “Всичко за риболова” ООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.