Риболовен хепънинг на Белопопци

Когато около 22 ч вечерта Ивайло Христов ми се обади да ме покани да участвам в риболовния хепънинг на Белопопци, не съм и предполагал, че ще стане такъв купон. Току що се прибирах от Варна, където бях снимал един филм за риболов на големи толстолоби с щека и бях адски изморен. Независимо от това сутринта успях да дойда навреме пред магазин “Майсторски риболов”, от където тръгнахме за язовира.

Риболовен хепънинг на Белопопци
Риболовен хепънинг на Белопопци

Белопопци е едно разкошно място, където могат да се практикуват почти всички видове риболов. Арендаторът Венци е пуснал всевъзможни видове риба – сом, шаран, пъстърва, а има и доста плевелна риба. Единият бряг е полегат и от него е удобно да се лови всякак. Другият бряг от към гората е по-стръмен и по-неудобен за риболов, но пък определено държи повече риба.

Предварителният регламент беше с такса за участие 10 лв, а победителят трябваше да почерпи участниците с кебапчета и бири.

Поканените в хепънинга девет души се събрахме на стената, понеже е място, където по принцип се въртят шараните. Естествено, имаше и такива, които закъсняха, тъй като риболовът съвпадна с промяната на времето. Стената на Белопопци определено не е от най-удобните за риболов и риболовът там е възможен, само ако си завържете куфара.
И така изтеглихме жребия, разположихме се и хепънингът започна.

Времето вече е доста студено, така че през първите четиридесет минути резонно риба нямаше. Повечето от участниците избягвахме поне първоначално да дохранваме с тежка храна и само стреляхме бели червеи и царевица.

Единствено Ивайло Христов от самото начало къпираше храната си и подаваше бял червей и царевица с прашката.

Първият шаран го извади Методи Костов от “Майсторски риболов” , след него последва и втори. Но в един момент рибата очевидно се групира в двата края на стената. Тези, които се паднаха в първите и последните номера, започнаха да ловят, докато ние в средата основно им се наслаждавахме.

Междувременно Ивайло успя да събере шараните пред него и започна да лови доста активно, като в последния половин час успя да изпревари “тапата”, който от самото начало даде индикация за победител. Най-голямата риба извади Жоро Леков, който беше тапа от страната на гората.

Състезанието приключи по обед и според регламента победителят почерпи всички участници с бира и кебапчета на корем. По-късно специално за списание “На плувка и дъно” Ивайло Христов ловеше с подхранка MAVER, която подадена по подходящ начин(с къпинга) даде перфектни резултати.

Получи се един истински празник с риба, смях и кебапчета.

Крайно класиране
1. Ивайло Христов – 8.970г
2. Бойко Бойков – 6.500г
3. Георги Леков – 6.200г
4. Станислав Кузов – 6.060г
5. Методи Костов – 4.650г
6. Красимир Карагьозов – 2.070г
7. Божидар Тодоров – 1.880г
9. Симеон Симеонов – 0гр

Добавете коментар