Закон вдига двойно заплатите на властта

Закон вдига двойно заплатите на властта

Закон вдига двойно заплатите на властта

Нов Законопроект предвижда заплатите на премиера и част от министрите да стане 7 000 лева

Ако бъде приет, онези които ще наследят Бойко Борисов и компания, ще се облажат доста по-сериозно от сегашното правителство. Това беше обявено още през март от сега действащия премиер на България. Законът за висшия държавен служител ще обхване също така министрите и заместниците им, парламентарните шефове, президента, вицепрезидента, както и членовете на независимите комисии. Информацията съобщи лично вицепремиерът Симеон Дянков.

Закон вдига двойно заплатите на властта
Закон вдига двойно заплатите на властта

Сега заплатата на Борисов е около 3300 лв. „Не е реално човекът, който отговаря административно за цялата държава, да има такава заплата. Това трябва да се промени, за да е явно и прозрачно“, аргументира увеличението Дянков. В момента финансовия министър прибира за работата си чисто 2701 лв. В банковия сектор възнагражденията са доста по-големи и това по някакъв начин се отразява върху имиджа на изпълнителната власт.

В информацията, спусната от финансовото министерство не става ясно как живеят милион и половина пенсионери. Дали следващото правителство е предвидило някакви бъдещи грижи и за тях? Едва ли… нека онези, които ще дойдат след тях да му мислят.

Сегашните управници са го измислили така, че да няма обвинения за това, че сами си вдигат заплатите. Законът, ако бъде приет, ще влезе в сила от август 2013, когато трябва да бъде сформирано следващото правителство. Дали то ще има нещо общо със сегашното? Твърде е възможно.

Тяхното бъдеще е подсигурено. А нашето?

2 thoughts on “Закон вдига двойно заплатите на властта

  1. Нямат нито съвест, нито срам.Разсъжденията им напълно съвпадат с тези на служителката с бонусите.Връщането на бонусите.Върховна степен на демагогия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.