Жега през юли, градските басейни бъкат от зарази

В Канзас вчера е била измерена рекордната температура от 47,7 градуса

Лятото няма да ни изненада с високите си температури, защото с всяка изминала година те стават все по-високи и по-високи и ние някак неусетно свикваме. А и от жегата все пак има някакво спасение, докато студът е доста по-неприятен…

Жега през юли, градските басейни бъкат от зарази
Жега през юли, градските басейни бъкат от зарази

Според синоптиците през този месец трябва да очакваме рекорди от 40, че и повече градуси. И това ще се случи още през първата половина на месеца. Спасение в подобни случаи ни дават градските басейни. И ако край тях можем да избягаме от задуха и огънят, който се изсипва над главите ни, няма как да се спасим от заразите, които ни дебнат в иначе кристално-синята вода.

Само в София са затворени девет басейна заради мръсотия, некачествени системи за пречистване на водата и куп други нередности, свързани с хигиената. Някои от тях са в частни хотели и открити къпални, но има и закрити, включително и в училища. След написаните препоръки собствениците на някои от тези съоръжения са започнали работа по отстраняване на нередностите.

И тъй като риболовът не винаги е самотно занимание, случва се риболовците да имат и компания, която най-често включва техни семейства или близки. Излишно е да напомняме, че язовирите и езерата, особено изкуствените са опасни за къпане и плуване.

Често крайбрежието е обсипано с бутилки, ръждиви метални предмети и всякакви нечистотии, които могат да доведат до тежки инфекции. Всички водоизточници, където къпането е забранено, има опасност от заразяване не само с тетанус от мръсните отпадъци, но и от кожни обриви,
възпаления на половите органи и очите.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.