Филм за Батман вдъхнови атентатор в САЩ

Толкова ли е добър новият филм за Батман?

Филм за Батман вдъхнови атентатор в САЩ
Филм за Батман вдъхнови атентатор в САЩ

Този въпрос си задават милиони американци и зрители по света

След като луд американец уби 12 души и са рани 59 на премиерата на филма „Черният рицар: Възраждане“ Кристофър Нолан, режисьор на сагата, е потресен. Той осъди 24-годишния стрелец Джеймс Холмс и нарече атентата му „дивашки“.

Драмата се разигра в петък, в градчето Аврора, Колорадо, а лудият стрелец се обявил за отрицателния персонаж Жокера.

Стрелецът е бил боядисал косата си съвсем като героя от комикса. Полицаите обявиха малко след това, че Холмс сериозно се мислел за героят изигран навремето доста драматично от самоубилият се холивудски актьор Хийт Леджър.

По-лошото в случая е, че голяма част от онези, които са били решили да посетят премиерата, са решили че стрелбата е част от рекламната кампания на блокбастъра. Затова и не са напуснали салона. Всичко се е случило за секунди и е сварило хората напълно неподготвени.

Талантливия Кристофър Нолан каза, че трагедията е напълно безсмислена и че екипът на филма е дълбоко потресен от случилото се.

В същото време, телевизионните босове на NBC, ABC и други водещи телевизии са изтеглили всички реклами на филма, защото смятат, че би било неправилно да ги излъчват заедно с отразяването на трагедията.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.