Кои са сайтовете убийци на време в Интернет?

В мрежата има портали, в които може да прекараш часове, без това да ти се стори вредно или опасно

 

Напоследък все повече хора са зависими от Интернет. Той е навсякъде – в телефона, в колата, в куфара, у дома или на работа… Като изключим социалните мрежи, които са доказан убиец на време, можем да изровим поне още десетина сайта, на които губим не само време, но и пари.

Няма да правим анализ на онова, което се случва в България. Ситуацията е повече от ясна – българинът от край време се интересува от коли, жени и риболов. Една проста сметка показва, че средностатистическия мъж прекарва поне 3 часа без да се усети в Мрежата. Как точно го прави, при положение, че работи и се грижи за семейството си – не е много ясно.

На запад имат малко по-различни разбирания за загуба на време в интернет. Ще цитираме само три сайта, които имат огромна посещаемост и милиони фенове по света.

Започваме с по-младата аудитория, която предпочита сайтове като тези Brotips.com и Wonderhowto.com. В първия има картинки и весели истории най-вече за момчета между 13 и 20-годишна възраст. Там може да се открият множество картинки, на които има изписани умни послания за живота, жените, работата.

Вторият сайт е създаден, за да помага. От него може да научите как да свалите някоя мацка, но може и да разберете как да си смените контакта.

Нещо подобно е и thereifixedit.com. Там обаче предимство са по-сериозните теми, свързани с битови проблеми – ремонти, реконструиране и т.н.

За големите батковци и по-сериозни мъже е създаден сайт с доста интересно и провокативно име. Thisiswhyimbroke.com буквално се превежда като „ето защо съм разорен“ и представлява електронно издание на популярно списание, предназначено за фенове на нестандартните играчки „за големи мъже”, пише „Монитор“

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.