Младейте и бъдете спокойни с бира!

Спазвайте здравословната доза и ще се чувствате млади и уравновесени, откриха учени

Младейте и бъдете спокойни с бира!

В бирата има съставки, които забавят процеса на стареене и гонят стреса. До този извод са стигнали след няколко изследвания учените от Института по криобиология и хранителни технологии в София. Най-после и нашите учени да направят едно полезно и добро откритие, което пряко засяга обикновените хора. Ако се пие в премерени количества ( до литър за мъжете и по една нормална бира за дамите) кехлибарното пиво носи големи здравословни ползи за организма. Доказано е, че точната доза бира намаляване на общата смъртност с 10-20 на сто.

Според учените една от основните причини за това е наличието на изключително полезната, но много рядка молекула никотинамид рибозид (Nicotinamid ribosid). Това полезно нещо се съдържа и в млякото, но знайно е, че големите хора не консумират чак толкова много млечни продукти, затова е добре да си го набавят и чрез бирата.

И така, ако ходите редовно за риба, ако не пиете повече от литър бира на ден, ако хапвате плодове и зеленчуци ще прибавите едни 14 години към вашата реалната календарна възраст, отбелязват изследователите.

И не на последно място – пивото не съдържа мазнини и холестерол, а съдържа лесно усвояеми захари и по-бавно усвояеми декстрини. Това го прави естествена част от здравословната диета за отслабване.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.