Тубертини ще спонсорира отбор в България -2003г

Г-н Тубертини, бихте ли представили фирмата за онези, които не са я чували до момента?
Фирмата “Тубертини” е създадена преди 25 години от моя баща и двама негови сътрудници. Нашата фирма обслужва целия европейски и италиански пазар. За европейския пазар имаме дистрибутори във всяка една държава. За италианския пазар имаме 22-ма търговски агенти, които обикалят и обслужват около 1500 магазина. Фирмата “Тубертини” не е само дистрибуторска, а и производител на много от своите собствени продукти. “Тубертини Еселчи” е дистрибуторската фирма, фирмата “Тугга” е тази, която се занимава с производството на плувки, аксесоари, влакна, оливетки и др.
Носят се слухове, че започвате производство на плувки в България?
Регистрирахме и една фирма, която ще се занимава с производство на плувки в България от известния старозагорски майстор Мочков. Като цяло се славим с много добро име на европейския пазар, като най-вече ни познават с доброто ни качество. Знаят ни всички риболовци в Италия и мнозина в Европа.
Какви титли има отборът на Тубертини?
Три пъти нашият клубен отбор е печелил Световния шампионат – през 1987 г. в Швеция, 1998 г. – Пловдив, и 2000 г. в Португалия, 7 пъти сме ставали шампион на Италия. В отбора са познатите от световните състезания имена като Феруджо Габба, Караро Симоне, Галиани Франко и една съвсем прясна новина от преди няколко часа – Франческо Казини вече ще се състезава за отбора на “Тубертини”. Имаме и едно младо момче, в което виждаме добри заложби, то ще бъде петият човек в отбора. Освен това, фирмата има традиции в морския и спинингов състезателен риболов. Тубертини поддържа тясно сътрудничество с Van Den Eynde и с отбора на Марсел ван ден Ейнде е частично спонсориран от Тубертини. За момента имаме също така един отбор и в Полша – “Робинсон-Тубертини”.
Как оценявате риболовния спорт в България?
Аз забелязвам, че от няколко години риболовният спорт в България върви стремглаво нагоре. Мисля, че ще се развивате още по-добре. Вижда се, че българинът просто знае да лови риба. Проблемът в миналото беше, че нямахте оборудване. Но сега нещата се промениха и ситуацията започна да се променя. Тази година “Тубертини” няма да може да участва на Световното на клубовете, тъй като не се класираха, но да се надяваме за следващата година. При нас класацията става трудно, тъй като имаме много отбори и много състезания. Затова за нас е престиж, че сме печелили няколко последователни години.
Имате нов дистрибутор за България?
Искам да кажа, че сменяйки дистрибутора, не мога да кажа нищо лошо за стария си представител. Той е допринесъл много за моето име в България.
Какво стана с г-н Жанпиер Барбета?
Барбета работеше за мен 10 години като служител и състезател. След като му изтече договорът, ние решихме да подготвим целия си състав. До днес сме страхотни приятели. Барбета е едно име, което е и ще бъде познато в риболова, но нещата в живота се променят.
Имате ли планове за спонсориране на отбор в България?
Да, може би да. С “Видракс” вече имаме разговори в тази насока. Дали ще го спонсорираме, или ние ще го изградим – все още се уточнява.
Какво бихте казали на своите бъдещи клиенти?
На моите бъдещи клиенти искам да кажа, че всеки продукт на Тубертини винаги се тества, пробва, преди да излезе на пазара. Моят дистрибутор в България е моето лице, все едно аз съм тук. Фирмата ни има добро име и ще продължава да го пази.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.