Преимуществата на куфара за риболов

Все по-често и по българските водоеми могат да се видят хора, седнали удобно върху куфари за риболов

Повечето риболовци гледат със снизхождение, завист или неразбиране на куфара, като го смятат за лукс. По-долу ще се опитам да дам няколко компетентни мнения по този въпрос.

Преимуществата на куфара за риболов
Преимуществата на куфара за риболов

1. Риболовният куфар има подвижни крака. Това дава възможност той да бъде поставен и на най-стръмния бряг.
2. Седалката е мека, което позволява човек да се чувства комфортно дълги часове. Това е особено нужно, ако се работи с дълга пръчка.
3. Към куфара има доста приспособления, които улесняват риболова: стойка за пръчки, странични тавички, в които може да поставите нещата от първа необходимост, куки, кукоизваждач, стръв. Така всичко се намира подръка и впоследствие с изграждането на навици действията се извършват автоматично.
4. В куфара можете да съхранявате плувки, корди, макари и всичко онова, което често се забравя вкъщи, ако е разпиляно.

Нелепо би било да се твърди, че риболовният куфар няма недостатъци. Първо, той е доста тежък и обемист, което създава проблем при транспортиране. Освен това е доста скъп и не на последно място се губи доста време за установяването на водоема.

СТОТИЦИ МОДЕЛИ

Съществуват десетки видове куфари. Най-евтините са от порядъка на 50 лв. Те са подходящи за съхраняване на аксесоарите, относително леки са, но това е всичко, което може да се каже за тях. Предлагат се в почти всички риболовни магазини.

С ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБОРУДВАНЕ

Истинските куфари се състоят от базова комплектация и допълнително оборудване, което започва с платформа за краката и завършва с държач за чадъра. Цените обаче вече скачат от 100 до 500 $ в зависимост от производителя, материалите и допълнителната окомплектовка.
Алтернатива на куфара е платформата. Тя също позволява разполагане на всеки бряг. При това тя е значително по-лека е и по-евтина.

Добавете коментар